Workshops Zen-Shiatsu

Deze cursus biedt een plek aan ieder die op een ontspannen manier wil groeien in het “voelend aanraken”, vertrouwd wil raken met het energetische lichaam en behoefte heeft om te aarden in zijn fysieke lichaam.

Tijdens de workshops maak je kennis met de basisprincipes van Zen-Shiatsu. Er wordt elke les veel aandacht gegeven aan een goede warming-up. We leren eerst hoe we een goed contact met onszelf kunnen opbouwen om van daaruit naar de ander uit te reiken. In het geven en ontvangen van Zen-Shiatsu leer je je te verbinden met je eigen centrum, je eigen energie en je eigen adem. Je ontwikkelt meer lichaamsbewustzijn en een manier om even “stil te vallen”.   We onderzoeken verschillende manieren van aanraking, strekking en mobilisaties. De technieken zijn niet het doel, maar het middel om tot een meditatieve, voelende, diep-ontspannende en aardende manier van aanraken te komen.

Je kan – maar hoeft niet – beide introductielessen combineren met het traject. Elke les is immers een verdieping op de vorige en we zien telkens andere technieken. In het traject bouwen we stap voor stap een mini “basisbehandeling” op.

Voorkennis is niet nodig, iedereen is van harte welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *