Psychomotorische Therapie

Psychomotorische therapie is een specialisatie binnen de kinesitherapie waarbij er gewerkt wordt binnen de driehoek lichaam (motorische ontwikkeling) – cognitie – emotie (psycho). Na meer dan 10 jaar ervaring als psychomotorische therapeute bij kinderen met leer- en ontwikkelingsmoeilijkheden binnen een multidisciplinair centrum, bied ik binnen de groeiweide enkel nog PMT aan voor een aantal specifieke klachten. Voor andere klachten of vragen naar PMT (vb. schrijfmotoriek) verwijs ik jullie graag naar mijn collega’s in de buurt.

Wie kan PMT volgen bij de Groeiweide?

  • Kinderen en jongeren vanaf 5 jaar met spanningsgerelateerde klachten. We proberen binnen de sessie een heel gevarieerd gamma aan ontspanningstechnieken uit en bekijken wat er op welk moment voor jou kind kan werken. We houden een boekje bij waarin alle technieken opgeschreven/getekend worden en je kind ook zijn ervaringen thuis in kan optekenen.
  • Kinderen en jongeren vanaf 8 jaar die individuele begeleiding nodig hebben bij het leren typen en/of leren werken met compenserende software (Sprint, Alinea,…). Bij deze begeleiding is er een nauwe samenwerking met de ouders en de school.
  • Kinderen en jongeren vanaf 8 jaar die moeilijkheden hebben met stap voor stap werken, efficiënt plannen en studeren, motivatie & zelfdiscipline. De kinderen leren een innerlijke leidende en ondersteunende stem te ontwikkelen die hen helpt om meer zelfstandig door het leven te gaan. Bij deze begeleiding is er een nauwe samenwerking met de ouders en indien nodig de school.

Tarief: 25 euro/half uur. In sommige gevallen is er, mits een voorschrift van een arts, gedeeltelijke terugbetaling door de mutualiteit mogelijk.