Zen-Shiatsu

Shiatsu betekent letterlijk “druk met de vingers” en wordt vaak vertaald als “drukpuntmassage”. Het is een Japanse massagevorm waarbij gebruik gemaakt wordt van druk, strekkingen en rotaties van het lichaam met als doel om de energie in het lichaam in beweging te krijgen en te balanceren. Zen-Shiatsu brengt je op een zachte manier in je lichaam en uit dat al maar doordraaiende hoofd. Het is een ideale manier om een rustpunt in je leven in te bouwen en nodigt je uit om even stil te staan bij je lichaam en je noden.

If you listen to your body when it wispers, you don’t have to hear it scream.  

Shiatsu zorgt voor een ontspannen gevoel en verlicht spanning en stress, maar het is meer dan zomaar een massage; er wordt a.d.h.v. druk en strekkingen op de energie in het lichaam ingewerkt. Het ontspannende en revitaliserende effect kan dan ook nog dagen- of wekenlang blijven doorwerken. Shiatsu zorgt voor balans en het behoud van onze gezondheid, het stimuleert het natuurlijk herstelproces van ons lichaam en kan dan ook ondersteunend werken bij bepaalde lichamelijke of psychologische klachten.

Voor wie?

Shiatsu is voor iedereen. Vaak komen mensen voor shiatsu in periodes dat het leven wat extra uitdagingen biedt, in tijden van vermoeidheid, of bij (aanhoudende) lichamelijke of psychologische klachten. Geef bij je aanmelding kort even aan indien je voor een bepaalde klacht ondersteuning wenst. Je hoeft echter geen klachten te hebben om de kracht van shiatsu te kunnen ervaren. Shiatsu is een makkelijke weg naar ontspanning en werkt ook altijd preventief.

Kinderen of mensen op oudere leeftijd zijn eveneens welkom. De behandeling wordt zo nodig aangepast.

Reacties van cliënten

“Ik voelde me op het einde zo ontspannen dat het wel leek alsof ik door de mat heen zakte.” P.G., 34j

“Ik voel dat er veel moeheid in mijn lichaam zit, maar tegelijkertijd voel ik me nu ook opgeladen.” K.V.G, 45j

“Toen je op mijn ribbenkast bezig was, ontroerde de zachtheid van het aanraken me zo dat ik erdoor moest huilen. “ K.R., 27j

“Ik heb al vaak shiatsu gekregen, maar deze keer werkte het heel diep. Je hebt een hele fijne aanraking; heel zacht, subtiel, maar toch intens.” H.B., 57j

Verloop van een sessie:

Voor de behandeling start, maken we even kennis en krijg je tijd om aan te geven wat jou tot bij mij brengt en wat je verwachtingen zijn.  Shiatsu wordt gegeven op een futon (Japanse matras) op de grond.  De sessie duurt ongeveer een uur.  Je kan best comfortabele kledij aandoen waarin je wat kan bewegen (of bewogen worden). Shiatsu wordt immers door de kleren heen gegeven. Ik werk voornamelijk met het langzaam op- en afbouwen van druk, rotaties, rocken (wiegen) en strekkingen. De meer statische technieken worden afgewisseld met dynamische technieken naargelang de noden. Na de behandeling is er nog even tijd om rustig te bekomen, na te voelen en eventueel te delen hoe je je nu voelt.

Praktisch:

Een sessie van een uur kost €40 (voor 17u) of €50 (na 17u en weekend). De sessies gaan door in groepspraktijk “De Ondersteuning” – Wijgmaalsesteenweg 192A – 2020 Herent

Shiatsu & Covid-19:

– ruimte wordt grondig verlucht tussen elke cliënt + klinken/trapleuning worden ontsmet
– grote badhanddoek wordt verwisseld tussen elke cliënt
– handen worden tussen elke cliënt gewassen + ontsmet
– ik draag gedurende de hele sessie een mondmasker, u bent daar zelf vrij in
Bij voorkeur neemt u zelf ook een (kleine) handdoek mee om uw hoofd op te leggen en ontsmet u even uw handen bij het binnenkomen. U kan zelf kiezen of u ook een mondmasker wenst te dragen of niet. Bij hitte kan de airco verkoeling brengen indien gewenst. Er is voldoende tijd tussen elke cliënt (min. 15 minuten) zodat ik je zelf  kan binnenlaten zonder dat je andere personen hoeft te kruisen.

Stuur me een email:

Naam:*
E-mail:*
Onderwerp:*
Bericht:
Typ de karakters over: